Kontakt


SICILIJA 2017

Rim – Napulj
– najveće i najživopisnije ostrvo Mediterana –

Sicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Oslanja se jednim svojim delom na špic italijanske “čizme”. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. A, za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije – italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film “Kum”.
ĐARDINI NAKSOS – Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru. Nalazi se u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi.
OBILASCI: Rim – Vatikan– Sicilijanska sela – Taormina – Vulkan Etna – Katanija –
Palermo – Mesina – Napulj – Pompeja – Ostrvo Kapri

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan 27.12.2016. BEOGRAD
Polazak u 17:00 časova sa sa Lastine autobuske stanice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna voţnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.
2. dan 28.12.2016. RIM
Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Rima – grada starog 28 vekova: Termini, Koloseum, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, ostrvo Tiberina, vatikanske zidine, bazilika Sv. Petra, Trastevere (boemska četvrt)… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnostil. Noćenje.
3. dan 29.12.2016. RIM–VATIKAN
Dorucak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost individualnog odlaska u Vatikan – jedne od najmanjih i najmoćnijih država. (Obilazak sklopa Vatikanskih palata, Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela, Botičelija i drugih
velikih slikara, bazilike Sv. Petra…) U večernjim časovima polazak za Siciliju. Noćna voţnja kroz Italiju.
4. dan 30.12.2016. SICILIJA – SICILIJANSKA SELA – TAORMINA
Prelazak trajektom na Siciliju. Dolazak na Siciliju u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro iSavoka u kojima je sniman legendarni film “Kum”. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska povratak u hotel. U poslepodnevnim časovima slobodno vreme ili mogućnost inividualnog odlaska do mondenskog i najlepšeg letovališta na Siciliji – Taormine (preporuka: sve napomenuto se nalazi u glavnoj ulici): šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac…). Noćenje.
5. dan 31.12.2016. SICILIJA – VULKAN ETNA – KATANIJA
Dorucak. U prepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Etne (3.340 m) – najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vreme za individualnu
šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mesta / napomena: odlazak na vulkan Etnu zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska nastavak puta prema Kataniji – prelepog grada na obali Jonskog mora. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. U veĉernjim ĉasovima individualni odlazak na doĉek Nove 2017. Godine. Individualni povratak u hotel. (Preporuka –Doĉekajte Novu godinu u prelepoj Taormini). Noćenje.
6. dan 01.01.2017. SICILIJA – PALERMO – MONREALE
Dorucak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Palerma i Monrealea u podnevnim časovima. Vožnja kroz srce Sicilije pored fantastičnih maslinjaka i vinograda. Po dolasku u Monreale poseta velelepnoj katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. Nakon obilaska polazak ka Palermu. Panormaski obilazak glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.
7. dan 02.01.2017. SICILIJA – MESINA
Dorucak. Napuštanje hotala. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak prema Mesini – gradu koji zovu „Vrata Sicilije“ i kojim dominira luka u koju pristižu trajekti sa kopnenog dela Italije. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti.
U večernjim časovima nastavak putovanja prema Napulju. Prelazak trajektom na kopneni deo Italije. Noćna voţnja kroz Italiju.
8. dan 03.01.2017. NAPULJ – POMPEJA – NAPULJ
Jutarnji dolazak u Napulj. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Nacionalni areheološki muzej… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Pompeje.Odlazak se organizuje vozom. Po dolasku obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane, jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina. Nakon obilaska povratak u Napulj. Noćenje.
9. dan 04.01.2017. NAPULJ – OSTRVO KAPRI – NAPULJ – Doruĉak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Mogućnost inividualnog odlaska hidrogliserom do prelepog ostrva Kapri koje se nalazi u blizini Napulja (zavisi od vremenskih uslova). U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna voţnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.
10. dan 05.01.2017. BEOGRAD
Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. ( Kraj usluga )

C E N A :
Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
Opis                                      Termin putovanja          Ukupna cena po osobi
Doček Nove godine                27.12.2016. – 05.01.2017.                289 €
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.
Cena iz tabele je u evrima.

CENA ARANZMANA OBUHVATA: prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom), smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama, smeštaj na Siciliji – Đardini Naksos (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama, smeštaj u Napulju (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama, obilaske prema programu (Rim – panorama grada, Napulj – panorama grada), troškove organizacije i vođenja aranžmana, usluge licenciranog pratioca grupe
CENA ARANZMANA NE OBUHVATA: međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka, ulaznice i fakultativne izlete, obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi, obaveznu gradsku komunalnu taksu u Đardini Naksosu (uvedena 01.05.2014. plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1,50 € po osobi, za boravak u hotelima sa 4* 2 €, a za boravak u hotelima sa. Deca do 12 godine ne plaćaju taksu. Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 01.07.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 2 € po noćenju / po osobi.
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podloţne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): Vatikan (sa ulaznicom) – 35 € odrasli / 25 € deca, Sicilijanska sela –20 € odrasli / 10 € deca, Vulkan Etna i Katanija – 25 € odrasli / 15 € deca, Palermo i Monreale – 40 € odrasli /25 € deca, Pompeja (sa ulaznicom) – 35 € odrasli / 25 € deca
CENE NEKIH OD ULAZNICA ZA INDIVIDUALNE OBILASKE (podloţne su promenama, popust za decu zavisi od institucije koja se obilazi): Grčki amfiteatar u Taormini – 8 €, žičara do Taormine (jedan pravac) – 3 €, žičara na vulkanu Etna (povratna karta) –61 €, hidrogliser do ostrva Kapri (povratna karta) – 34 €, žičara do centralnog trga na Kapriju (jedan pravac) – 1.5 €, individualni odlazak
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana
POPUSTI: deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu), deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu), treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ
POLASCI IZ DRUGIH MESTA ( mora se najaviti prilikom rezervacije aranţmana) :
OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graniĉnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)
NACINI PLAĆANJA ARANZMANA:
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1,5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:
NOVA GODINA…………….15.04.2017.
OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotelado popune mesta:
u Rimu (Italija) sa 3*
HOTEL BLANC ET NOIR 3* www.blancetnoirhotel.com do popune mesta
Doček Nove 2017 godine I Sicilija autobus 10 dana I 3 / 4 INalazi se u severozapadnom delu Rima, 20 minuta metroom od strogog centra Rima. Hotel ima parking, restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), minibar, telefon, TV, sef i klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.
na Siciliji (Italija) sa 3*, nalazi se u poznatom letovalištu Letojani
HOTEL BAIA DEGLI DEI 3* www.hotelbaiadeglidei. it do popune mesta. Nalazi se na samoj plaži, na oko 10 minuta hoda od centra Đardini Naksosa. Hotel ima parking, restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), minibar, telefon, TV, sef i klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.
u Napulju (Italija) sa 3*
HOTEL NUOVO REBECCHINO 3* www.nuovorebecchino.it do popune mesta
Nalazi se u blizini starog centra i Trga Giuseppe Garibaldi.Hotel ima 61 sobu, parking, restoran, bar.. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC),minibar,telefon i TV WI FI u sobama i lobiju. Dorucak – kontinentalni švedski sto,
Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC.
Doručak kontinentalni- švedski sto.
NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude
registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena
internacionalna kuhinja. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od. mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog
ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
OPŠTE NAPOMENE: Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.
dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…). Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na
granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…). Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja. Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave. Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
Molimo Vas da paţljivo proĉitate Opšte uslove putovanja
Cenovnik za Siciliju (Doček Nove 2016. godine, Sicilija autobus, 10 dana) br.1 od 03.09.2016.
Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br.61/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima