Kontakt


PRAG

PRAG – GRAD STOTINU TORNJEVA (iako ih ima 550). Najvedi i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi, najvedoj reci u Češkoj, koja razdvaja Prag na 4 dela (Stari Grad, Novi grad, Hradčani, Mala Strana). Osnovan je u 9.-om veku dolaskom Slovena u Češku. Prag predstavlja jedinstven kompleks kulturnih spomenika, s jedne strane Karlovog mosta na reci Vltavi, a sa druge strane Stari Grad, galerija svih umetničkih stilova. Od 1992. godine centar Praga je proglašen svetskom kulturnom baštinom i pod zaštitom je UNESCO-a!

Program putovanja:

1. Dan: BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 22:00h sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. Nodna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku uz krade pauze radi odmora.

2. Dan: BRATISLAVA – PRAG

Dolazak u Bratislavu jutarnjim satima. Po dolasku razgledanje grada šetnjom (obilazak centralnog dela Bratislave): Hvjezdoslavove namjesti, Narodno pozorište, Hlavni trg, Rolandova fontana, Gradska vednica, kula Sv.Mihajla, katedrala Sv.Martina… Slobodno vreme za šetnju romantičnim ulicama starog dela grada na obali Dunav. Posle kradeg odmora nastavak vožnje do Praga. Dolazak u Prag u popodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Kasno popodne zajednički odlazak u centar Praga, upoznavanje šetnjom sa starim delom grada. Mogudnost fakultativnog odlaska u nacionalni češki restoran. Individualni povratak u hotel. Nodenje.

3. Dan: PRAG – HRADČANI – PRAG

Doručak, posle doručka polazak na razgledanje grada uz pratnju lokalnog vodiča na srpskom jeziku. Obilazamo dvorac na Hradčanima sa monumentalnom katedralom Sv.Vida iz X veka sa kapelom Sv.Venceslava i grobnicom čeških kraljeva, staru Kraljevsku palatu, baziliku Sv.Đorđa, zatim nastavljamo razgledanje kroz Malu Stranu, prelazimo Vltavu Karlovim mostom, Staru kulu na mostu, spomenik Karlu IV i Karlovom ulicom dolazimo u Staromjestske namjesti na Starogradski Trg sa astronomskim satom

Orloj” i Tinskom crkvom. Nakon razgledanja predviđen je (fakultativno) odlazak na vožnju brodom po Vltavi (panorama Praga) sa ručkom. Slobodno popodne u centru Praga. Nodenje.

4. Dan: PRAG – DREZDEN – PRAG

Doručak, slobodno dan u Pragu ili (fakultativno) odlazak na celodnevni izlet u Drezden, grad na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nodenje.

5. Dan: PRAG – KARLOVE VARI – PRAG

Doručak, posle doručka (fakultativno) odlazak na izlet u Karlove Vari. Obilazak i razgledanje Karlovih Vari, najpoznatijeg srednjoevropskog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Obilazmo čuvene banjske lekovite izvore termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade…), grand hotel Pupp, crkvu Sv.Marije Magdalene, rusku pravoslavnu crkvu Sv.Petra i Pavla uz priču o čuvenim piscima, kompozitorima, istorijskim ličnostima koje su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mocart, Petar Veliki…), kao i vedina holivudskih glumaca koji svake godine poseduje Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to nedemo propustiti da probamo čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, karlovarske oblande, vodu sa lekovitih izvora… Povratak u Prag u popodnevnim satima. Slobodno popodne i veče u centru Praga. Nodenje.

6. Dan: BEOGRAD

Doručak, posle doručka napuštanje hotela, polazak za Beograd, vožnja sa usputnim zadržavanjem radi odmora. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima na mesto polaska.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI – 6 dana / 4 nodenja

POLAZAK (utorak):

30.avg

13.sept

20.sept

27.sept

4.okt

11.okt

18.okt

25.okt

POVRATAK (nedelja):

4.sept

18.sept

25.sept

2.okt

9.okt

16.okt

23.okt

30.okt

Hotel 3*

119€

129€

129€

129€

119€

119€

119€

119€

SPEC.PONUDA

109€

119€

119€

119€

109€

109€

109€

109€

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

Prevoz turističkim autobusom (klima/video) na navedenoj relaciji

Smeštaj u hotelu 3* u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama na bazi 4 nodenja sa doručkom, buffet-servis (samposluživanje)

Razgledanje Bratislave u pratnji vodiča - pratioca, razgledanje Praga i Hradčana uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku

Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

Međunardno zdravstveno osiguranje

Individualne troškove

Doplatu za jednokrevetnu sobu – na upit

Fakultativne programe-izlete.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca 2-12 godina ostvaruju popust):

Večera u nacionalnom restoranu – 10€

Krstarenje Vltavom uz buffet ručak u trajanju od 2h – 20€

Drezden – 30€

Karlove Vari – 25€

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultativih izleta je podložna promeni prema uslovima agencije – ino partnera.

Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

Hotel Slavia 3*- www.slaviahotel.com

Hotel Slavia je smešten u mirnom delu Praga, udaljen svega 3 kilometra od centra grada. Nalazi se u sklopu sportskog centra Slavia Prag. Od hotela do centra grada može se dodi za samo 20 minuta vožnje javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom železnicom). Broj smeštajnih jedinica je 95standarnih i 50 superior soba. Sobe imaju TV, telefon, kupatilo, wifi internet. Hotel ima 2 restorana u kojima se služi doručak – buffet servis (samoposluživanje).

Hotel Olympic 3* – www.olympik.cz

Hotel Olympic 3* udaljen je 200m od stanice metroa Invalidovna (na liniji B), odakle se do centra Praga može stidi za 10-tak minuta.

Broj smeštajnih jedinica je 280. Sobe imaju mini-bar, TV, sef, kupatilo. Doručak – buffet servis (samoposluživanje).

Hotel Esprit 3* – www.hotel-esprit9.cz

Hotel Esprit 3* udaljen je 350m od stanice metroa Českomoravska (na liniji B), odakle se do centra Praga može stidi za 12-tak minuta. Broj smeštajnih jedinica je 63 sobe. Sobe imaju TV, kupatilo, wifi internet. Hotel ima restoran u kojem se služi doručak – buffet servis (samoposluživanje).

MOGUDI NAČINI PLADANJA:

  1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja;

  2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, na tri jednake rate;

NAPOMENA:

Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobradajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobradajnim kolapsom i slično).

Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Češke Republike.

Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.

Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važedu putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.

Svi putnici su obavezni da poštuju važede zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).

Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 506/2010 od 04.03.2010

Cenovnik br. 9 od 29.08.2016.