Kontakt


AMSTERDAM

PRAG – GRAD STOTINU TORNJEVA (iako ih ima 550).

Najveci i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi, najvedoj reci u Češkoj, koja razdvaja Prag na 4 dela (Stari Grad, Novi grad, Hradčani, Mala Strana). Osnovan je u 9. veku dolaskom Slovena u Češku. Prag predstavlja jedinstven kompleks kulturnih spomenika, s jedne strane Karlovog mosta na reci Vltavi, a sa druge strane Stari Grad, galerija svih umetničkih stilova. Od 1992. godine centar Praga je proglašen svetskom kulturnom baštinom i pod zaštitom je UNESCO-a.

AMSTERDAM – grad karakteristične holandske arhitekture, kanala, brodida i mostova. Na prvi pogled imadete utisak da je u Amsterdamu vreme stalo u sedamnaestom veku koji je poznat kao zlatno doba holandske kulture. Mnoge evropske prestonice obiluju istorijskim znamenitostima, ali ono što Amsterdam čini posebnim je to što je gotovo svaka građevina u užem centru grada u isto vreme kulturni spomenik i nečiji životni prostor, u isto vreme deo istorije ali I deo savremenog izgleda grada. Amsterdam je u isto vreme muzej na otvorenom, riznica znamenitih građevina i spomenika pod otvorenim nebom, ali i moderna užurbana evropska prestonica. Glavni grad Holandije ima sve odlike metropole, živost i ritam velikog grada. Amsterdam ce nesumnjivo ispuniti sva vaša očekivanja: od uživanja u prelepim, neobičnim amsterdamskim pejzažima do odličnog šopinga ali i još tako mnogo toga.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 21:00h sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe.

Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa kradim zadržavanjima radi odmora. Nodna vožnja.

2. dan PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodicem: Obilazak Hradčanskog trga koji ima prelepe palate Swarcenberg, Toskansku, Martinički, nadbiskupsku, stub kuge. Poseta praškog dvorca (rezidencije ceškog predsednika), katedrale sv. Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv. Đorđa, Lobkovic palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala Venecija, čertovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa cuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejom. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Nocenje.

3. dan PRAG – DREZDEN

Dorucak. Napuštanje hotela. Slobodno prepodne. U popodnevnim časovima nastavak putovanja do Drezdena (Drezden

je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazivan je i firencom na Elbi. Grad ima mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), Bogorodicina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (danas državni muzej u okviru koga je i Zeleni trezor), palata Tasenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Agustov most). U vecernjim časovima polazak za Amsterdam. Nodna vožnja kroz Nemačku sa kradim zadržavanjima radi odmora.

4. dan AMSTERDAM

Dolazak u Amsterdam u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Trg Dam, Kraljevska palata, Nova katedrala u kojoj se krunišu holandski kraljevi i kraljice, opera, reka Amstel, mostovi, četvrt Crvenih fenjera, fabrika dijamanata…Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Nocenje.

5. dan AMSTERDAM – MINI HOLANDSKA TURA – AMSTERDAM

Dorucak. Nakon doručka mogudnost organizovanja fakultativnog izleta Mini holandska tura (vetrenjače, klompe, sirevi). Poseta živopisnog seoceta Zaanse Schans – poznatog po vetrenjacama. Obilazak jedne od vetrenjaca. Nakon obilaska odlazak do gradida Volendam – poznatog po radionicama klompi i sirevima. U poslepodnevnim časovima povratak u Amsterdam. Slobodno vreme. Nodenje.

6. dan AMSTERDAM – VELIKA HOLANDSKA TURA – AMSTERDAM

Doručak. Fakultativni izlet u Hag, Sheveningen i Roterdam. Poseta grada Haga, gde je sedište Parlamenta Kraljevine Holandije i Palate Mira (gde se nalazi sudnica Haškog tribunala). Nakon obilaska odlazak do najvedeg letovališta Holandije – Šheveningena. Šetnja obalom

Severnog mora. Nastavak puta do Roterdama – centra modi i najvede luke na svetu. Obilazak grada: Euromast toranj, Kijkskubus (kompleks stanova u vidu krivih kocki), Gradska kuda, trgovački deo grada… Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima povratak u Amsterdam.Slobodno vreme. Nodenje.

7.dan AMSTERDAM

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna vožnja brodom kanalima Amsterdama. Polazak ka Srbiji u večernjim časovima. Nodna vožnja.

8.dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

OPIS

TERMINI PUTOVANJA

CENA PO OSOBI

USKRS I PRVI MAJ

28.04 – 05.05.2016.

285 €

PROLECE

21.05 – 28.05.2016.

279 €

LETO

10.09 – 17.09.2016.

279 €

JESEN

15.10 – 22.10.2016.

279 €

Placanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan pladanja

*SIGURNI POLASCI IZ NIŠA (PARKING KOD TEMPA) i ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA) – DOPLATA 20 €;

KRAGUJEVCA (TRŽNI CENTAR RODA) – DOPLATA 15 €. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE

TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.

*Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je sa parkinga kod Lokomotive, a povratak busa je autoputem iz Hrvatske prema Beogradu. Transfer za povratak od Rumske raskrsnice/Beograda je obezbeđen uz doplatu od 5€.

DOPLATE I POPUSTI: doplata za 1/1 sobu 120 €, deca 2-12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaji popust 40% od cene aranžmana (imaju sedište u busu, nemaju krevet u hotelu), treda odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5%, ukoliko je u Amsterdamu smeštaj u Hotelu Etap – treda osoba u 1/2+1 sobi ima popust 20%, putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 90 €

ARANŽMAN OBUHVATA: prevoz modernim turističkim autobusima (tv,klima,dvd), smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama, jedno nodenje sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u Pragu u hotelu sa 3*, tri nodenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u Amsterdamu u hotelu sa 2*, razgledanja i obilaske prema programu, usluge pratioca grupe tokom putovanja, usluge lokalnih vodiča, troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA: međunarodno zdravstveno osiguranje, fakultativne programe

CENE FAKULTATIVNIH PROGRAMA (deca 2-12 godina ostvaruju popust):

Mini holanska tura (vetrenjače, klompe i sirevi / sa ulaznicom za vetrenjaču) – 25 € odrasli / 15 € deca, Velika holandska tura (Hag, Ševeningen, Roterdam) – 35 € odrasli / 25 € deca, vožnja brodom kanalima Amsterdama – 15 € odrasli / 10 € deca

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika

CENE NEKIH OD ULAZNICA ZA INDIVIDUALNE OBILASKE (podložne su promenama, popust za decu zavisi od institucije koja se obilazi):

Muzej Vinsent Van Gogh – 14 €, Rembrantova kuda – 10 €, muzej Rijks – 14 €, kuda Ane Frank – 9 €, muzej Madam Tiso – 21 €, fudbalski stadion Ajax (Amsterdam arena) – 12 €

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC.

Smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnim:

Smeštaj u Pragu sa 3*: Hotel Olympik Tristar 3* – se nalazi u blizini metro stanice “Invalidovna”. Do centra grada ima 4 metro stanica tačnije 8 minuta vožnje metroom. Svaka soba ima kupatilo, SATTV, telefon, radio, sef i minibar. Više informacija o hotelu na www.olympik.cz

Smeštaj u Amsterdamu sa 2*: HOTEL LAKE LAND 2* – nalazi se na 20 minuta vožnje šatl basom od centra Amsterdama. Sadržaj hotela: recepcija, restoran, konferencijaska sala. Svaka soba poseduje kupatilo sa kadom ili tušem, telefon i TV. Više informacija o hotelu na: www.lakeland.nl

HOTEL AMSTEL BOTEL 2* – www.amstelbotel.nl , HOTEL ETAP 2* – www.etaphotel.com

MOGUDI NAČINI PLADANJA:

  1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

  1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.08.2016. godine (program USKRS I PRVI MAJ), do 20.09.2016. (program PROLEDE), do 20.01.2017. (program LETO), do 20.02.2017. (program JESEN), uz uvedanje od 1,5% po mesecu;

Aranžman rađen na bazi minimum 40 plativih osoba.

Uz ovaj program važe opšti uslovi T. A. Plana Tours-a, licenca OTP 506 / 2010 od 04.03.2010.

NAPOMENA:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Cenovnik br. 3 od 11.04.2016.